Behringer MX802A Monitoroinin Modaus

 Mikael Willberg

 24.2.2015 English, Suomi Projektit · Häkkeröinti  ·

Itselläni on pieni Behringer Eurorack MX 802A mikseri jolla säädän tietokoneen äänen voimakkuutta. Tavallisesti käytän kuulokkeita, mutta toisinaan haluan ääntä kuuluviin myös aktiivikaiuttimista. Kaiuttimet on kytketty Main Output liitäntään ja kuulokkeet Headphone/Control room liitäntään.

Tässä asetelmassa on kuitenkin yksi ärsyttävä asia, kun kaiutinulostulon vaimentaa se samalla vaikuttaa myös kuulokeulostuloon. Koska Behringer 802A sisältää vain yhden sisäisen bussin ei ongelmaa saa ratkaistua luovalla signaalin reitittämisellä.

Pikaineen Googlaus ja maailmasta löytyi toinenkin henkilö jolla on sama dilemma: Behringer MX802A Headphone Volume Hack (comcast.net)

Tutkin signaalin reitityskaaviota ja piirilevyä kotvan, mutta kytkentäkaaviosta ei saanut selkoa vaan kaikki nappulat olisi pitänyt irroittaa. Päätin luottaa verkkosivun ohjeisiin. Jos kytkentä ei kuitenkaan toimisi olisi alkutilanne helppo palauttaa.

Muutos

Muutoksen jälkeen Main Mix and Control Room & Headphones nappuloilla voi säätää äänenvoimakkuuttaa täysin toisistaan riippumatta. Samalla kuitenkin "2TK TO CTRL R" nappula lopettaa toimintansa.

Ensimmäiseksi irroitin komponentit R302 ja R303, sitten juotin ne main bussin liitäntäpisteisiin. Lisäsin vielä hyppylangat näistä takaisin Control Room pisteisiin.

Kivana lisänä pintaliitoskomponenttien juottelusta saa mukavia viboja ja jännitystä 8-)