DPD postipaketin lähetysseuranta sekä Matkahuollon virheet

 Mikael Willberg

 28.4.2010 Suomi 1 Blogi · Kuluttaja

Isosta-Britanniasta tilaamani tuotteet lähetettiin DPD kuljetusyrityksen Classic palveluna. Samaan aikaan jatkunut tulivuorenpurkaus lisäsi jännistystä paketin seurantaan ja odotukseen. Paketti saapui kuitenkin turvallisesti suomeen asti, kunnes se pysähtyi paikoilleen niin suomen kuin Ison-Britannian seurantapalveluissa.

Vastaavien kuljetuskokemusten googlettamisen jälkeen ilmeni, että he ovat ulkoistaneet yksityishenkilöiden toimitusten jakelun muille kuljetusyrityksille ja verkkokeskusteluista ilmeni että toimituksesta Tampereelle vastaa todennäköisesti Matkahuolto. Yrityksillä on erilliset lähetysseurannat eikä viittausta tähän ilmene. Onnekkaalla loogisella arvauksella onnistuin saamaan selville uudet seurantatiedot. Alkuperäinen DPD pakettinumero, ilman viimeistä kirjainta sekä välilyöntejä, käy Matkahuollon viitteeksi.

Matkahuollon virheet

Verkkokeskusteluissa kerrottiin että Matkahuolto tekee saapumisilmoituksen tekstiviestinä, jos puhelinnumero ilmenee paketista tai sen puuttuessa kirjeenä.

Tarkkaavainen lukija varmaan huomaa että kuvassa olevat puhelinnumerot eroavat ja Matkahuolto onkin onnistunut kopioimaan numeron väärin eikä paketin painokaan ole kohdallaan.

Lähetysseurannan mukaan paketista on kuitenkin tehty saapumisilmoitus, mutta en ole vielä tähänkään päivään asti saanut mitään ilmoitusta. Onneksi kuitenkin sain paketin nopeasti haltuuni, joka johtuu varmasti suurimmaksi osaksi malttamattomuuteni johdosta.

Tämä ei kuitenkaan ole ainutlaatuinen virhe, verkosta löytyy esimerkiksi vastaavanlainen Matti Käen kokemus: Hidas DPD-POSTAALI-paketti Itävallasta.

1 kommentti

  • 5.6.2010 14:22 Lasse

    Dpd:n seuranta kyllä onnistuu ulkomailla,mutta Suomessa saa roikkua puhelimessa ja sähköpostissa että tietää milloin toimitusta ovat tuomassa.Tähän pitäisi saada kunnon muutos.Varsinkin kun kyseessä on omalla kohdalla 40-50kg.

Kommentointi ei ole tällä hetkellä mahdollista